tisdag 29 september 2009

Personalvård!

I måndags ägnade min studierektor sig åt personalvård. Innan min studierektor kom till skolan fanns det ingen direkt personalvård att tala om. Snarare tvärtom. Vi är fortfarande inte överösta med uppskattning och/eller stöttning sådär till vardags men det börjar arta sig, Faktiskt.

Vi i arbetslaget bestämde för några veckor sedan att vi skulle spela en bouleturnering tillsammans på ett måndagsmöte lite längre fram. Och varför just boule? Jo, det faller sig naturligt när man har en äkta bolulebana i garaget under skolan! Och varför har man det? Jo, för att den har byggts till (av?)en pensionärsklubb som vill spela även när det börjar bli för kyligt ute i parkerna. Då kommer de alltså in i skolans garage på sina bouledagar. Förutom välkrattade boulebanor så finns det en riktig poängtavla och ett picknickbord. Måhända är inte omgivningen direkt... parklik, men alla förstår ju att man måste kunna sitta och fika någonstans! Även om man befinner sig i ett garage.

Alltså, vår boulemåndag hade kommit och strax efter den sista lektionen stod vi samlade vid sargen (?) och gick igenom reglerna. Främst för sådana som jag som verkligen inte har en aning om hur poängen räknas, eller hur man ska kunna se den lilla beiga bolljäveln på ett lika beigt grus! Nåväl. Vi kom igång, vi spelade, vi hade roligare än någon av oss egentligen hade trott och snart stod det klart vilka som hade vunnit (ren tur!) och vilka som kom längre ner på rangordningen (det finns viktigare saker än att spela boule!).

DÅ slog personlavården till! Rejält. Vår studirektor var inte inte bara frivillig banpreppare, han hade även gått och ordnat till lite priser! Alltså, inte små struntpriser som pennvässare och luktsudd utan något ordentligt. Vinnarna fick choklad och BIOBILJETTER! Silvermedaljörerna fick choklad och en liten kokbok! Och resten av oss fick också choklad! Mycket oväntat och mycket uppskattat!

Vi pratar ibland om vår studierektor när han inte är där. Vi säger att han har potential. Alla som förstår att dela ut choklad med jämna mellanrum har massor av potential!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar