torsdag 31 december 2009

Jullov II

...'tis the season to be jolly. Fa la la la la la la la LA!

Jodå, Jullovet går ganska bra. Jag har börjat sova senare på morgnarna och liksom...slappnar aaav. Inte en känsla som direkt pockade på mot slutet av terminen.

Dessutom har jag blivit dagvill. Och DET är ett tecken på lov! Annars går man omkring och håller reda på vilken exakt vecka, dag och lektion det är!

... om man inte är så förvirrad som jag. Kanske bäst att vara ärlig. Jo, de flesta lärare har sådan benkoll under terminernas gång. Själv kan jag vara lite tveksam inför vilken lektion som kommer härnäst. Står där och undrar vilken klass som snart kommer att uppenbara sig på min tröskel och i så fall vilka böcker jag då borde plocka fram och vilket kapitel vi egentligen höll på med förra gången. Om vi nu hade någon bok då...? Kanske borde jag kolla mina pappershögar?

MEN det jag har koll på är i alla fall vilken vecka och vilken dag det är. Helt säkert! I alla fall vilken dag. Veckorna kan också vara lite ... inte helt lätta att hålla ordning på. Men vilken veckodag det är kan jag praktiskt taget sätta pengar på! I alla fall när det är fredag, för då är jag ledig. Men när det är lov kan även denna sista högborg av säkerhet kännas lite skakig. Som alldeles nyss.

Jag har varit på middag och bio med maken (mamma satt barnvakt) ikväll. När vi kom hem slog jag mig ner här framför datorn för att kolla lite uppdateringar. En av mina hjältemammor skrev i sin blogg hur hon fixar med Nyårsmat. Och då slog hjärnkoman på!

Det började med att jag tänkte att det var lite konstigt att fixa med den idag, dagen före... "vänta nu...visst är det dagen före? Tänk vad lustigt det vore om... det faktiskt vore Nyårsafton... ÄR det Nyårsafton!!! Nej, det kan det väl inte..." Jag satte markören över klockan längst ner till höger på datorn och vilket datum kom upp? 31 december 2009!!!!!

"Det ÄR Nyårsafton!!!! Och herregud! Har vi missat...hur kunde vi missa det?!!! Och MAMMA! Hon ställde upp och var barnvakt just ikväll utan att säga ett ord om att det är NYÅRSAFTON!!! Stackars Stiiig (hennes särbo)!!! Stackars mamma!" ......

Så sänkte sig plötsligt stillheten när hjärnkapaciteten slog på igen och jag insåg att klockan hade blivit över midnatt och att det då naturligtvis hade blivit den 31 december. Visst, Nyårsafton förvisso, men väldigt tidigt på Nyårsafton. Än fanns det alltså tid att handla mat, skicka hem mamma till sin man och ladda för fyrverkerishow på vindsbalkongen.

Dagvill. Jullov. Tack och lov!

4 kommentarer:

 1. sicken tur att det finns en hel dag nu när man kan fixa o trixa till kvällen =p
  Det är faktiskt lite skönt med ledigt alltså.. jag kommer osså ihåg dagarna iaf haha

  SvaraRadera
 2. I dag är det en dag. En då jag lever, mår bra och har allt jag önskar runt mig. Passar på att njuta! När terminen börjar tänker jag på det jag inte gjorde i går och det jag borde göra i morgon - inte vad som händer nu. Att det ska vara så svårt att vara närvarande. Å andra sidan - elever har också svårt för närvaro. Både kroppslig och själslig.
  Janne

  SvaraRadera
 3. Hahaha, här är det igenkänningshumor på hög nivå! Men jag trodde faktiskt att det bara var jag som var sådär pass illa däran...

  SvaraRadera
 4. Nilla - det tror vi alla. Välkommen in i en mycket stor klubb.

  SvaraRadera