fredag 10 september 2010

RFSU - högt och tydligt.

Jag tycker att RFSU är en fantastisk organisation som jag är tacksam över att vi har här i sverige. Heja RFSU! Lafa är också en fantastisk organisation, Jag har varit på några av deras kurser i egenskap av lärare bland ungdom och de har varit otroligt bra och utvecklande också. Heja Lafa!

Men idag var det RFSU som spelade en roll i mitt liv. Jag hade blivit tipsad om en av deras reklamfilmer för kondomer. Jag har länge  och sporadiskt samlat på lite länkar som jag kan tipsa elever om vid tillfälle. Det kommer upp situationer och samtal då och då när det är toppen att ha några länkar och kunskaper att referera till. Och humor är alltid bra.

Den här filmen är rejält rolig. Jag vet att inte alla delar min humor så du kanske tycker att den är osmaklig och vulgär och att detta är sista gången du någonsin kommer att besöka min blogg bara för det, men ... jag tycker att den är rolig. Det är inget att göra åt. Men jag respekterar andras åsikter och är dessutom ganska hänsynsfull.

Därför började jag titta på den, där jag satt vid min dator i arbetsrummet, utan ljud. Jag var nämligen inte ensam därinne. Men jag insåg snart att jag bara måste höra dialogen (när du ser på den själv utan ljud så kommer du att förstå)!

Den enda som fanns i arbetsrummet förutom jag var min nya, mycket trevliga, kollega som kommer att rösta på Kristdemokraterna den 19e. På riktigt. Han satt djupt försjunken i eget arbete strax runt hörnet och denna film behövde alltså helt klart ses utan att involvera honom på något sätt.

Jag kopplade i mina hörlurar och klickade först därefter på ljudet (som var mutat) på datorn. Den absolut första repliken som kom i det ögonblicket var ett högt och tydligt: "För du är väl kåt, eller?!"

...Och lurarna satt i fel uttag.

Det blev lite konstig stämning på arbetsrummet.

"kondomexperten" - se filmen här

2 kommentarer:

  1. ha ha ha! Underbart. Lika bar att sätta umgängestonen på en gång liksom. "Det här är min nivå"

    kan man få en länk?

    SvaraRadera
  2. Oj då, mitt svar registrerades inte men jag lade in länken till filmen lite tydligare i alla fall. Hoppas du har hittat den!

    SvaraRadera