torsdag 29 april 2010

Lärare i allmänhet

Ën ny (?) sida på Face Book får mig att gråta av skratt. "Lärare i allmänhet".
Jag vet inte om det är så att man måste vara lärare själv för att uppskatta skämten/ironin men jag misstänker det. Jag gick in på en liknande grupp som heter "Bibliotikerier i allmänhet" och det var faktiskt inte lika roligt. Roligt. Men tårarna uteblev.

Här är några smakprov ur inläggen:

- Lärare i allmänhet sitter och tittar på en hel kasse full med nyskrivna nationella provet-uppsatser. Det är som julafton, fast tvärtom.

-Lärare i allmänhet skriver att göra-lista. Överst på listan: att skriva en att göra-lista. Check! Och efter varje punkt få man gå och fika!

-Lärare i allmänhet skulle kunna skärpa sig, men har egentligen ingen lust.

-Lärare i allmänhet Vill ha mer film i undervisningen. I vilket ämne kan man få in "Fight Club"?

-Lärare i allmänhet förklarar: om provfrågan lyder "jämför statskicken i det antika Aten med Sparta", så är rätt svar inte en teckning av en naken kvinna. Dessutom: du har bristande kunskaper i anatomi.

-Lärare i allmänhet gömmer sig inte i lärarrummet för att slippa gå ut på skolgården när brandlarmet går för hundrafemtionde gången den här terminen. Absolut inte.

-Lärare i allmänhet har fyra lektioner imorgon. Alla oplanerade.

-Lärare i allmänhet förbereder utvecklingssamtal: "din son är visserligen elak och korkad, men en jävel på att äta klister!" Ok, kan kräva viss omarbetning, det där...

-Lärare i allmänhet är tillbaka på jobbet efter lovet. Drar en djup suck och släpper ner en Resorb i kaffet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar