onsdag 2 november 2011

Självinsikt

Jag har en brorsdotter som hade det riktigt svårt i skolan. Lärarna på den lilla landsortskolan hade svårt att riktigt förmedla det till hennes föräldrar. Ända tills det började närma sig grundskoleavslutning. Då stod allt klart och beslutet togs att hon skulle gå om nian. Så inföll samma kommunikationskoma ännu ett år och det visade sig att ingenting egentligen förändrades på något plan. Överraskningen hemma var lika stor framemot juni även detta år. Så det blev inget gymnasium. Inte heller någon diagnos. Kanske finns det ingen att få och kanske spelade det ingen roll. Ungen är numera en vuxen, charmerande, och hårt arbetande kvinna med hem och man och lite piercingar här och där. Dessutom har hon självinsikt kombinerat med humor. På Facebook idag: "Adda mig gärna på Wordfeud så sänker jag dig! ... Eller inte. Förmodligen inte."

2 kommentarer:

 1. Hej
  Tack! Jätteintressant att läsa dessa inlägg direkt från verkligheten. Jag tror många känner igen sig i dina skildringar.

  Angående kommunikation skola-hem och de koma eller åtminstone väldigt sporadiska dialoger som ibland förs föreslår jag alla skolor, rektorer och lärare att läsa lite på www.comdiro.se.
  MVH Per

  SvaraRadera
 2. Tack själv, Per!
  Kikade in på er hemsida för den nya sms tjänsten för kommunikation för skolor och visst är det bra tänkt på många sätt. Men jag undrar lite vilken erfarenhet ni har från skolvärlden? Nyfiken på era tankar och på de diskussioner ni har inför tänstens utveckling.

  SvaraRadera