onsdag 11 augusti 2010

Detta är en värdehandling!


Så har första dagen efter sommarlovet inletts. Klockan ringde 06.00 och jag mindes plötsligt hur illa den tiden passar mig! Just kl.06.00 verkar aldrig kännas riktigt bra. Oavsett hur tidigt jag lägger mig kvällen innan... fast...i ärlighetens namn har jag egentligen aldrig försökt speciellt ivrigt att lägga mig tidigt kvällen innan. Det passar mig inte heller nämligen.

Nog om detta.
Efter en dusch, en latte och en ganska lång bussresa senare var även jag som folk och kunde börja imponera alla på min nya arbetsplats. Sådär litegrann i alla fall. Jag hade i alla fall klätt mig i starka färger idag - för att märkas liksom. Eller för att glädja någon lite, kanske. Min dotter gladdes i alla fall därhemma eftersom jag mest går klädd i svart annars. Det har hon svårt att komma över.

I alla fall. Rätt som det var framemot eftermiddagen befann jag mig mitt i en sysslolös 90 minuters period. Vi som var nya hade ingenting på schemat just då och allt som fanns att göra var att ta en kopp kaffe till och prata lite i personalrummet. De flesta andra var på möten så det fanns inte så många att umgås med men det var OK. Snart började jag, trots kaka och trevande sällskap, rulla tummarna och tänka att man borde vara produktiv på något sätt. Så fick jag tipset att gå till expeditionen och hämta ut min personliga kod till datorerna. Det kändes bra. Något med substans! Något skolrelaterat.

En stund senare hade jag ett papper i handen med mina inloggningsuppgifter och gick sakta korridoren ned medan jag läste min nya kod. Dessutom läste jag lite förvånat fetstilen längst ned på papperet: "Detta dokument är en värdehandling. Ta väl vara på dokumentet." Det kändes lite ... överambitiöst på något vis. Men nog skulle jag lystra till denna uppmaning och ta väl vara på det, som en god medarbetare. Tänkte att det säkert inte var allvarligare än att sätta in det i lämplig pärm så snart som möjligt.

En inte alls lång stund senare hittade jag en ledig dator och tänkte logga in och titta runt. Plockade jag då raskt fram mitt viktiga dokument med min viktiga kod och började knappa in? Nej.

Hittade inte papperet. Letade igenom hela väskan flera gånger och såg mig runt på golvet. Helt borta!!! Trots alla utropstecken så är det här egentligen ingen ovanlig upplevelse i mitt liv (att något jag just höll i är helt försvunnet) men det händer inte så ofta med saker som det står en sådan tydlig uppmaning på; "Ta väl vara på dokumentet!" Det var ju minst sagt lite retligt.

Men min skarpa hjärna kom snart på att jag just hade varit på toaletten! Men inte kunde jag bara ha lagt ifrån mig denna viktiga värdehandling där?! Och glömt det! Eftersom jag har levt med mig själv i många år nu så visste jag genast svaret på den frågan: "Jo, absolut! Det är fullt möjligt!" Problemet löst. Bara att gå tillbaka till toaletten och ta väl vara på dokumentet - från och med NU!

Nämnde jag att att det var första dagen på den nya arbetsplatsen? Vem här tror att jag hittade tillbaka till toaletten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar